Huisregels Stal Vermeer

 

Vraag & Antwoord

Wanneer is Stal Vermeer geopend?

Dagelijks van 8.30 tot 22.00

Zondag is de stal van 11.00 - 18.00 geopend!

Op feestdagen gelden aangepaste openingstijden. De actuele aanpassingen worden door Annemiek Vermeer bekend gemaakt via onze eigen stal app groep.

Mocht je echt niet rond deze tijden kunnen komen, overleg dan vooraf met de familie Vermeer. Als je met je trailer weg gaat, mag dat wel.

 

Mag ik mijn hond (of ander huisdier) meenemen naar stal?

Nee dat mag helaas niet. De stalhonden die het terrein (en dus ook je spullen en je paard) beveiligen, kunnen je auto beschadigen als er zich een dier in bevind. We stellen ons daar niet aansprakelijk voor.

Waar mag ik longeren?

Je mag in de 20 x 40 bak longeren, maar rijden gaat voor. In de longeerring mag het uiteraard ook. In de andere bakken mag niet gelongeerd worden. Hetzelfde geldt voor freestyle/grondwerk.

Hoe regel ik de betaling?

Annemiek is degene die de betalingen regelt. Je kan bij haar terecht voor je betaling van je boxhuur.

Waar kan ik mijn auto kwijt?

Als je met de auto komt, parkeer dan niet voor het bordje "Verboden te parkeren". Er is achter de buitenbak ook nog parkeerruimte.

Waar kan ik poetsen en afspuiten?

Stal Vermeer heeft een behoorlijk aantal poets- & afspuitplaatsen in allebei de hallen. In de kleine hal is de tweede spuitplaats voorzien van warm water. De achterste plek is het solarium.

Als je de poetsplaats, solarium of spuitplaats gebruikt, veeg deze dan netjes aan en ruim je mest zsm op. Zo heeft een ander geen last van jouw 'troep' en kan je zelf ook steeds vaker op een schone poetsplaats terecht.

Waar mag ik losgooien en wanneer zet het personeel de dieren buiten?

In de 20 x 40 bak mag losgegooid worden. Ook kan je er freestyle/grondwerk te doen. Rijden heeft echter wel voorrang. De 'kleine' bak mag niet als paddock worden gebruikt. Je moet bij je paard blijven als hij in de bak is. We hebben een aantal groeps- en kleine paddocks.

De paarden worden door ons losgegooid van ma t/m vr zolang het weer het toelaat. Zaterdag en zondag kan je zelf of in onderling overleg losgooien. Je paard moet in dezelfde groep en paddock gezet worden, als waar hij/zij door ons in wordt losgegegooid. De indeling kan je vinden op de lijst op het prikbord. Zo houdt iedereen genoeg plek voor zijn/haar paard over.

Welke veiligheidseisen stelt Stal Vermeer?

De crossbaan mag alleen gebruikt met een bodyprotector aan (m.u.v. licht stap en drafwerk langs de hindernissen). Overal dient een cap gedragen te worden als je te paard/pony zit!

Roken mag alleen op de daarvoor aangewezen plekken buiten de hallen.

Is het verplicht om het paardenpaspoort in te leveren bij Stal Vermeer?

Het paspoort van je paard moet volgens de FNRS bij je paard blijven. Is dit niet het geval, dan moet je een boete van 250,- betalen. Hier hebben we de volgende oplossing voor gevonden; Onder het prikbord staan kastjes. Daar bewaren we de papieren in. Er zijn twee sleutels tegelijktijdig nodig om erbij te kunnen. Zo veilig mogelijk! (meer info bij team Vermeer)

Mag ik mijn eigen instructeur meenemen?

Ja dat mag. Ook hoefsmid en veearts zijn welkom. De instructeurs van Stal Vermeer zijn allemaal in het bezit van een ORUN instructeurs diploma. Instructeurs van buitenaf moeten om verzekeringstechnische reden ook in het bezit zijn van een NHB of ORUN diploma (moet kopie kunnen overleggen). Privelessen moeten op het daarvoor bestemde bord naast de voerkar genoteerd worden, zodat het geven van dubbele lessen voorkomen wordt. Je stalgenoten hebben op deze manier voldoende ruimte om vrij te rijden. Tijdens de privelessen kan er gewoon bij gereden worden door de pensionklanten. Wat je niet wilt dat in je eigen les gebeurt, voorkom dat ook bij een ander. Hou rekening met elkaar!

Tot slot nog belangrijk;

Let op je snelheid! Er loopt vanalles op het erf wat voor jouw auto kan springen lopen of vallen. Stapvoets is hard genoeg!

We hebben Stal Vermeer What's app groep. Meld je aan bij Annemiek voor de pensionstalgroep en je blijft altijd up to date!